Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، محمدحسین رجبی دوانی مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام شب گذشته چهارشنبه ۱۹ شهریورماه در برنامه تلویزیونی روایت هیأت که از شبکه افق پخش شد، با بیان اینکه مداحی و روضه‌خوانی توفیق بزرگی است و نصیب هرکس نمی‌شود، اظهارداشت: مادحین و ذاکرین باید توجه داشته باشند که ما مجاز نیستیم در بیان فضایل ذوات مقدسه، هرچه را صلاح دیدیم بدون سند و مأخذ بیان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر تاریخ اسلام با تأکید بر اینکه ما مجاز نیستیم هرچیزی را برای ایجاد شور بیان کنیم، ادامه داد: خوشبختانه جامعه مداحان و ذاکران اهل‌بیت (ع) متوجه این حساسیت هستند و با احساس مسئولیت این امر را از اساتید و علما پیگیری می‌کنند.

رجبی دوانی عنوان کرد: به همت جامعه ایمانی مشعر جلساتی در قم با حضور اساتیدی همچون محمدمهدی پیشوایی، آیت‌الله یوسفی غروی، حجت الاسلام جباری و بنده تشکیل شد و در چندین جلسه مقاتل مختلف اباعبدالله (ع) مورد بررسی قرار گرفت که حاصل آن کتابی راهگشا برای ذاکران و مداحان به نام «سیر مطالعاتی مقاتل امام حسین (ع)» شد. این کتاب به عنوان یک کتاب راهنما مطالب مستند و محکمی را دربردارد. 

این مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به تاریخ عزاداری برای امام حسین (ع) اظهار کرد: عزاداری برای امام حسین (ع) سابقه در دوران امامت دارد. از عصر امامت امام سجاد (ع) آغاز می‌شود و سیره امامان ما بوده است. امام صادق و امام کاظم (ع) در روز عاشورا مرثیه سرایان را دعوت می‌کردند که اشعاری در مصیبت امام حسین (ع) بخوانند.

وی گفت: به برکت پیدایش سلسله شیعی و ایرانی آل‌بویه برای اولین بار عزاداری‌های امام حسین (ع) به صورت رسمی و گسترده در آغاز غیبت کبری امام زمان (عج) برپا می‌شود که این سلسله سینه‌زنی را برای شیعه به ارمغان می‌آورند. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: سابقه سینه‌زنی به این صورت بود که گیلانی‌های قدیم در مصیبت‌ها با مشت به سینه می‌زدند. در آن دوران، معزالدوله با تأکید بر اینکه بزرگترین مصیبت، شهادت امام حسین (ع) است، دسته‌های سینه‌زنی را به راه انداخت و به مرور تکایا، حسینیه‌ها، هیأت‌ها و آداب گوناگون عزاداری در زمان‌های مختلف شکل گرفت.

رجبی دوانی با اشاره به اینکه در عصر صفویه با رواج شیعه، دسته‌های عزاداری از نقاط مختلف شهر حرکت و در مرکز شهر تجمع می‌کردند، اظهار کرد: در مرکز شهر یک روحانی بالای منبر می‌رفت و مقتل‌خوانی می‌کرد. در خصوص مقتل‌خوانی لازم است ابتدا به چگونگی پدید آمدن واژه روضه‌خوانی اشاره کنیم. روضه‌خوانی از آنجا پدید آمد که مرحوم ملاحسین کاشفی قبل از قدرت یافتن صفویه در ایران احساس مسئولیت می‌کند و نخستین کتاب مقتل به زبان فارسی را می‌نویسد و اسمش را «روضه الشهدا» می‌گذارد. این مقتل به قدری تأثیرگذار می‌شود که مجالس امام حسین (ع) در ایران بر مبنای خواندن این مقتل شکل می‌گیرد و خواندن از کتاب روضه الشهدا را روضه‌خوانی می‌نامند.

وی با بیان اینکه سنت مقتل‌خوانی در عصر سیاه پهلوی که برپایی مجالس امام حسین (ع) ممنوع بود، کمرنگ شد و بعد از آن نیز کمتر به آن پرداخته شد، افزود:‌ رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه‌های ماه محرم، این سنت را احیا کردند. جا دارد نویسندگان متعهد و عاشق اهلبیت (ع) بر مبنای لهوف یا منابع دیگر با قلم شیوا به زبان فارسی مقاتل را بازنویسی کنند که مادحین و ذاکران با ذوقی که دارند آن‌ها را بخوانند که مطمئناً در غنای بیشتر و ایجاد عواطف بیشتر به ساحت قدسی امام حسین (ع) موثر خواهد بود.

رجبی دوانی در پایان تاکید کرد: شایسته است امروز که در کشور امام زمانی ایران اسلامی بیش از ۴ دهه انقلاب اسلامی ارزش‌های دینی را احیا کرده است، ضمن احیای سنت‌های گذشته، دارای یک سبک و ابداعی در برپایی عزای امام حسین(ع) باشیم و یک ابراز ارادت در سبک جدید به سالار شهیدان در نظام جمهوری اسلامی ابداع کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امام حسین جامعه ایمانی مشعر برنامه روایت هیأت شبکه افق روضه خوانی رجبی دوانی امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۵۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!

شاید تا 35 سال پیش کسی از ایمپلنت دندان و این رویداد ارزشمند خبر نداشت. هر کسی که در ایران به هر دلیلی دندان خود را می‌کشید، باید جای خالی آن را به عنوان یادگاری و یک درس عبرت بزرگ، در دهان تحمل می‌کرد. مشکلاتی از قبیل کمبود اعتماد به نفس، عدم تلفظ صحیح کلمات و حتی مشکل در جویدن غذا هم که به سبزه آراسته می‌شد. آن روزها شاید راه‌حلی برایش وجود نداشت، اما امروزه به قوت پیشبرد علم و تکنولوژی و تلاش دندان‌پزشکان شاهد روبداد بزرگی به نام کاشت دندان یا ایمپلنت دندان هستیم. اگر شما هم دندان کشیده شده دارید! نیازی نیست مانند گذشته‌ به تحمل مشکلات بپردازید، کافی است میزان اطلاعات خود را بالا ببرید و دستی به سر و صورت خود بکشید و از این پیشرفت بزرگ بشری استفاده کنید.

آیا ایمپلنت دندان (کاشت دندان) واقعا جای خالی دندان را پر می‌کند؟

هیچ فردی نیست که دندان خود را از دست داده باشد، اما نخواهد جایگزینی برای آن بیابد. ایمپلنت دندان که به عنوان کاشت دندان میان بیماران رواج یافته، یک روش درمان فوق‌العاده قدرتمند برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. بله این حقیقت دارد که امروزه برای پر کردن جای خالی دندان می‌توان از کاشت دندان استفاده کرد. کاشت دندان شامل قرار دادن یک پیچ فلزی درون استخوان فک است و سپس یک تاج دندان روی آن قرار داده می‌شود. به این ترتیب جای خالی دندان پر می‌شود و شخص به راحتی می‌تواند به انجام کارهای روزمره بپردازد.

چرا ایمپلنت دیجیتالی دقیق‌تر از ایمپلنت معمولی عمل می‌کند؟

ایمپلنت دیجیتال از روش‌های جدیدتر درمان ایمپلنت دندان است که در آن با استفاده از فناوری‌های دیجیتال سعی می‌شود، درمان سریع‌تر و دقیق‌تر انجام شود. در این نوع درمان از تجهیزات و فناوری‌های زیر استفاده می‌شود:

اسکن دیجیتالی جهت قالب‌گیری دیجیتالی: در روش قالب‌گیری دیجیتالی، نیازی به استفاده از خمیر قالب‌گیری نیست و صرفا با کامپیوتر، دهانتان اسکن شده و با تصاویری که ثبت می‌شود، کار ساخت ترمیم شروع خواهد شد. عکس برداری دیجیتال: این فناوری از جدیدترین تکنولوژی‌های عکس برداری دیجیتال است که در آن نیازی به قرار دادن فیلم در دهانتان نیست و فقط با دستگاه عکس گرفته می‌شود. دوربین داخل دهانی: با استفاده از دوربین دهانی، دندانپزشک میتواند به صورت کامل وضعیت دندان‌های شما را مورد برررسی قرار دهد. مدل سازی سه بعدی با کامپیوتر: مدل‌سازی سه بعدی با کامپیوتر به دندانپزشک کمک می‌کند تا وضعیت استخوان و عصب محل کاشت دندان را به صورت دقیق‌تر مشخص کند. این کار باعث کاهش دوره نقاهت کاشت دندان خواهد شد. طراحی و ساخت با کمک کامپیوتر: در این روش با دقت بالا ترمیم ساخته خواهد شد. در روش سنتی این کار حداکثر دو هفته طول می‌کشد و اما با استفاده تجهیزات دیجیتالی همه این موارد در مدت یک روز به اتمام خواهد رسید.

آیا ایمپلنت دندانی عوارض دارد؟

یکی از چالیش‌هایی که بیماران با آن مواجه هستند، این است که پس از صرف هزینه ایمپلنت دندان آیا درمان و بهبودی کامل صورت می‌گیرد؟ آیا ایمپلنت عوارض هم دارد؟ در پاسخ باید گفت دندانپزشکان از دقت بالایی در ایمپلنت استفاده می‌کنند. آنان سعی دارند با استفاده از آزمایشات اولیه از وضعیت استخوانی و دهانی شما اطمینان حاصل کنند تا بتوانند بهترین راه‌حل را ارائه دهند. بنابراین سعی کنید، تمامی آزمایشات قبل از ایمپلنت را انجام بدهید. عوارض ایمپلنت دندانی شامل دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت است. عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندانی پس از کاشت بروز می‌کند و شامل درد بعد از ایمپلنت دندان، تورم، التهاب و خونریزی است. عوارضی که پس از ایمپلنت به وجود می‌آید، معمولا پس از مدت 2 هفته به صوتر کامل رفع می‌شود و جای نگرانی نیست. عوارض بلند مدت ایمپلنت شامل عفونت لثه، التهاب و تورم، شکستگی، لق شدن ایمپلنت، جدا شدن تاج دندان و حتی شکستگی کامل است.

خطرات ایمپلنت برای افراد دیابتی چه مواردی است؟

کاشت دندان برای دیابتی‌ها با چالش‌هایی همراه است. دیابتی‌ها به دلیل اینکه گلوکز خون‌شان بالاست با مشکلاتی از قبیل کاهش عملکرد گلبول سفید رو به رو هستند. از این رو احتمال افزایش عفونت نیز وجود دارد. با توجه به اینکه سیستم ایمنی این افراد ضعیف است، این امر می‌تواند به عنوان یک تهدید جدی برای پس زدن ایمپلنت دندان به شمار رود. لذا افراد دیابتی دقت کنند که زمانی می‌توانند ایمپلنت کنند که میزان گلوکز خون به حد نصاب کنترل شده بین محدوده 70 تا 180 برسد. میزان قند خون برای ایمپلنت در بیماران دیابتی صرفا وابسته به پارامتر hba1c در آزمایش قند خون است که باید کمتر از 8 باشد.

آیا با وجود عوارض بعد از کاشت ایمپلنت، می‌توان ریسک کاشت دندان را پذیرفت؟

عوارض بلند مدت بعد از کاشت ایمپلنت تنها در صورتی به وجود می‌آید که از برندهای نامرغوب استفاده کنید. در حال حاضر برندهایی چون: کره‌ای، چینی، آلمانی، آمریکایی و سوئیسی برای ایمپلنت در ایران وجود دارد. برندهای ایمپلنت‌ها با توجه به روش تولید، جنس محصول، اندازه و ضخامت با یکدیگر متفاوت هستند. استفاده از بهترین برند برای ایمپلنت، در طولانی مدت عوارض کمتری خواهد داشت. در مواقع بسیاری ایمپلنت با استخوان ترکیب شده و مانا خواهد شد. اما در مواقعی که دندان پس زده شود و ریشه با ایمپلنت یکی نشود، دندان به صورت کامل از بین خواهد رفت.

مهم‌ترین مراقبت‌های قبل از کاشت دندان چیست؟

مجموعه مراقبت‌های مختلفی برای کاشت دندان وجود دارد که باعث افزای شطول عمر آن می‌شود. از جمله می‌توان به مواردی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت رژیم غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت، استفاده از کمپرس سرد و انجام معاینات سالیانه اشاره کرد.

وجود خونریزی پس از عمل: آنچه بیماران را نگران می‌کند وجود خونریزی پس از عمل است. بعد از عمل ایمپلنت ممکن است کمی خونابه در دهان جمع شود، در این صورت می‌توانید با استفاده از دستمال، از افزایش خونریزی جلوگیری کرد. انجام ورزش: دقت کنید که تا 1 ماه پس از ایمپلنت نیازی به انجام فعالیت‌های سنگین نیست و کافی است با انجام پیاده روی به سرعت بخشیدن بهبودی ایمپلنت کمک کنید. استفاده از خلال دندان: دقت کنید که برای تمیز کردن دندان از اجسام نوک تیز مانند خلال دندان استفاده نکنید. تا حد امکان سعی کنید از نخ دندان با کیفیت استفاده کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • لیگ یک / بهت و حسرت گیلانی‌ها در دقایق پایانی
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • کیمیاگری با رنج شالیکاران گیلانی در قلب شالیراز
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • حضور مداحان قزوینی در همایش ملی «الی الحبیب»
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!